Diensten

Advies en ondersteuning voor een gezonde organisatie
Doe de gratis ArboscanGebruik de HR Kennisbank

Loondoorbetaling bij verzuim

Gezondheid is erg belangrijk, en als werkgever wenst u dit natuurlijk al uw werknemers toe. Ook zal uw bedrijf aandacht besteden aan gezond en veilig werken. Toch kunnen ook uw werknemers arbeidsongeschikt worden. U bent dan minimaal twee jaar verplicht tot het betalen van de kosten van een zieke of arbeidsongeschikte werknemer. Het is dan ook belangrijk om deze risico’s goed te verzekeren. 

De risico’s afdekken kan op veel manieren

In feite is het heel simpel. Als bedrijf heeft u geld nodig om in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid de kosten hiervan te kunnen dragen. Hoe u dit het meest kostenefficiënt regelt is sterk afhankelijk van uw bedrijfstak en de grootte van uw onderneming. Uiteraard bezien vanuit de wettelijke verplichtingen die u als werkgever heeft. De diversiteit aan mogelijkheden leidt echter vaak tot een complex vraagstuk en dat is iets waarbij Felixx. u kan helpen.

Ziekteverzuimverzekering

Als basis is er de Ziekteverzuim Conventioneel. Die helpt met het afdekken van de kosten voor de eerste twee jaar ziekte van een werknemer. Mocht uw bedrijf meer dan 25 fulltime werknemers hebben dan kan de Ziekteverzuim Calamiteiten/Stop Loss ook een goede optie voor u zijn.

Eigenrisicodrager

Naast de verzuimverzekering kunt u ook eigenrisicodrager worden voor de WGA en de Ziektewet. Wanneer een zieke werknemer na twee jaar een WGA- of Ziektewetuitkering krijgt zijn de kosten van die uitkering voor uw onderneming. U betaalt echter geen WIA-premie voor uw werknemers als u eigen risicodrager bent. Zoals hierboven vermeld ligt het aan de bedrijfstak en de grootte van uw onderneming om te bepalen wat het beste bij uw onderneming past.

Goed werkgeverschap

In het kader van goed werkgeverschap kunt u naast uw eigen risico’s ook een aantal werknemersrisico’s verzekeren. Namelijk:

Een totaaloplossing is natuurlijk ook mogelijk

Het is uiteraard ook mogelijk dat u het gehele pakket aan maatregelen met betrekking tot regie op verzuim aan ons uitbesteed. Wij maken hiervoor graag een keer een afspraak met u.

Edwin Kurvers MScBA

Edwin Kurvers MScBA

Adviseur Inkomen

Vanwege de groei van Felixx. HR is Edwin Kurvers 1 februari 2016 aangenomen als Commercieel Binnendienst Medewerker ...
Lees verder...

Vragen? Bel gerust!

035 - 698 27 10

Beste Relatie,

De afgelopen periode hebben wij hard gewerkt aan onze online informatievoorziening. Zo hebben wij een nieuwe website gelanceerd: >>>www.felixxwerkt.nl<<<.

Binnenkort worden alle pagina's op www.felixx.online automatisch doorgelinkt naar onze nieuwe website.

Met vriendelijke groet,

Felixx.®