Diensten

Advies en ondersteuning voor een gezonde organisatie
Doe de gratis ArboscanGebruik de HR Kennisbank

Opstellen en beheren van het personeelsreglement

Is één van de volgende vragen in uw organisatie al eens voorbij gekomen?

  • Is het elke keer maar weer de vraag hoe hoog de gratificatie is bij een jubileum?
  • Zijn wij nu wel of niet vrij op 5 mei?
  • Is er binnen uw organisatie onduidelijkheid over de procedure van een ziekmelding?
  • Wilt u algemene bedrijfsregels opstellen om duidelijkheid te creëeren naar uw medewerkers toe?

Neem gerust contact met ons op. Dan gaan wij samen met u kijken hoe wij dit allemaal netjes kunnen vastleggen in een personeelsreglement.

In het personeelsreglement liggen alle primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden vast.

In de praktijk is het een onmisbare aanvulling op het arbeidsovereenkomst of de CAO. Het personeelsreglement zorgt voor duidelijkheid en structuur voor het personeel en organisatie. U kunt er op terugvallen als er misverstanden zijn. Daarnaast bent u juridisch ingedekt doordat interne regels en richtlijnen duidelijk zijn gecommuniceerd met de werknemers. Het reglement omvat regels omtrent toeslagen, verlof, ziekte- en arbeidsongeschiktheid, gedragingen, pensioen en bedrijfsregelingen. Het personeelsreglement vormt een integraal geheel met de arbeidsovereenkomst.

Is uw personeelsreglement helemaal up-to-date?

Ook kan het zijn dat u al een personeelsreglement heeft, maar dat u zich afvraagt of het nog voldoet aan de actuele wetgeving. Aarzel dan ook niet en laat ons dit weten. Dan kunnen wij samen met u bekijken hoe wij het beste uw huidige personeelsreglement weer helemaal up-to-date krijgen.

Handige checklist

Om u in staat te stellen om te controleren in hoeverre uw personeelsreglement actueel is hebben wij een handige checklist samengesteld. Wanneer u alle vragen met een volmondig ‘JA’ kunt beantwoorden, dan is uw personeelsreglement al up-to-date. 

 

Wanneer u één of meerdere vragen met ‘NEE” heeft moeten beantwoorden, dan heeft u waarschijnlijk nog iets te doen. Bel ons gerust (035-6982710) wanneer u hierbij ondersteuning kunt gebruiken. Wij helpen u graag!

mr. drs. Ralph van Putten

mr. drs. Ralph van Putten

Adviseur pensioen- en arbeidsvoorwaarden

Na het afronden van de studies Nederlands recht en Organisatiewetenschappen is hij bij een verzekeringsmaatschappij zijn carrière in de pensioenwereld gestart. Inmiddels heeft hij
Lees verder…

Vragen? Bel gerust!

035 - 698 27 10

Beste Relatie,

De afgelopen periode hebben wij hard gewerkt aan onze online informatievoorziening. Zo hebben wij een nieuwe website gelanceerd: >>>www.felixxwerkt.nl<<<.

Binnenkort worden alle pagina's op www.felixx.online automatisch doorgelinkt naar onze nieuwe website.

Met vriendelijke groet,

Felixx.®