Diensten

Advies en ondersteuning voor een gezonde organisatie
Doe de gratis ArboscanGebruik de HR Kennisbank

Regie op verzuim

Als werkgever moet u ervoor zorgen dat uw werknemers gezond en veilig kunnen werken en duurzaam inzetbaar blijven. Hier komen veel wettelijke verplichtingen bij kijken, zoals het opstellen van een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E), het aanstellen van een preventiemedewerker en goede begeleiding van verzuimende werknemers naar werkhervatting. Denk bij het laatste aan de wettelijke verplichtingen vanuit de Wet van Poortwachter (WvP). Bij een aantal verplichtingen heeft u advies en ondersteuning van deskundigen nodig. In Nederland kennen wij de volgende deskundigen: bedrijfsarts, arbeidshygiënist, de veiligheidskundige en de arbeid- en organisatiedeskundige.

Felixx.Arbo-dienstverlening

Als werkgever moet u ervoor zorgen dat uw werknemers gezond en veilig kunnen werken en duurzaam inzetbaar blijven. Hier komen veel wettelijke verplichtingen bij kijken. Felixx.® Arbo-dienstverlening helpt u bij het in kaart brengen van de verplichtingen en risico’s die voortvloeien bij verzuim van medewerkers.

Welke verplichtingen?

Toetsen van en adviseren over de RI&E

De eerste drie taken behoren tot het domein van de bedrijfsarts, klik op de links voor meer informatie. Wat het laatste betreft, het toetsen van de RI&E kan door de bedrijfsarts, maar net zo goed door de arbeidshygiënist, veiligheidskundige of arbeid- en organisatiedeskundige. Deze ondersteuning kunt u organiseren volgens twee regelingen:

 

Welke keuze?

De keuze van welke regeling u gaat hanteren voor uw organisatie gaat samen met de gedachte of u de ondersteuning onderbrengt bij een externe gecertificeerde arbodienst (zoals Felixx.Arbo) of dat u eigen regie gaat uitvoeren intern in uw organisatie (maatwerkregeling). In het algemeen kunnen grotere werkgevers kiezen voor deze laatste regeling. Wel heeft de ondernemingsraad een belangrijke rol bij het bepalen van de keuze. Ook moet de CAO de mogelijkheid bieden om een maatwerkregeling in te kunnen voeren. Laat u daarom goed adviseren bij het maken van een bewuste keuze.

Strategie omtrent ziekteverzuim

Vragen? Bel gerust!

023-7510070

Mr. Pien Hengeveld

Mr. Pien Hengeveld

Employee Journey / HR Adviseur

Niet alleen op basis van haar competenties maar zeker op basis van ervaring weet Pien wat de Employee Journey inhoudt...
Lees verder...