Diensten

Advies en ondersteuning voor een gezonde organisatie
Doe de gratis ArboscanGebruik de HR Kennisbank

Regie op verzuim

Als werkgever moet u ervoor zorgen dat uw werknemers gezond en veilig kunnen werken en duurzaam inzetbaar blijven. Hier komen veel wettelijke verplichtingen bij kijken, zoals het opstellen van een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E), het aanstellen van een preventiemedewerker en goede begeleiding van verzuimende werknemers naar werkhervatting. Denk bij het laatste aan de wettelijke verplichtingen vanuit de Wet van Poortwachter (WvP).

U kunt dit niet alleen

Bij een aantal verplichtingen heeft u advies en ondersteuning van deskundigen nodig. In Nederland kennen wij de volgende deskundigen: bedrijfsarts, arbeidshygiënist, de veiligheidskundige en de arbeid- en organisatiedeskundige. Onder de laatste groep vallen de adviseurs van Felixx..

Wat dient u als goed werkgever te regelen?

Het opstellen en voeren van een ziekteverzuim beleid

Met een goed ziekteverzuimbeleid bevordert u de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers en voorkomt u (ziekte)verzuim. Felixx. kan u ondersteunen bij het opstellen of doorontwikkelen van uw verzuimbeleid.

Preventie en re-integratie middel ziekteverzuimbegeleiding

Felixx.Arbo ondersteunt en adviseert werkgevers en werknemers op alle gebieden van arbodienstverlening. Als arbodienstverlener bieden wij drie verschillende pakketten voor ziekteverzuimbegeleiding:

Garanties bieden op loondoorbetaling bij verzuim

De gevolgen van ziekte en arbeidsongeschiktheid kunnen enorm zijn. Niet alleen voor uw werknemer, maar ook voor u als werkgever. In de wet is geregeld dat u tot twaalf jaar lang kunt opdraaien voor de kosten van een zieke of arbeidsongeschikte werknemer. Het is dan ook belangrijk om deze risico’s goed te laten verzekeren. 

Toetsen van en adviseren over de RI&E

Het toetsen van de RI&E kan door de bedrijfsarts gedaan worden, maar net zo goed door de arbeidshygiënist, veiligheidskundige of arbeid- en organisatiedeskundige. Deze ondersteuning kunt u organiseren volgens twee regelingen:

Een totaaloplossing is natuurlijk ook mogelijk

Het is uiteraard ook mogelijk dat u het gehele pakket aan maatregelen met betrekking tot regie op verzuim aan ons uitbesteed. Wij maken hiervoor graag een keer een afspraak met u.

Strategie omtrent ziekteverzuim
Mr. Pien Hengeveld

Mr. Pien Hengeveld

Employee Journey / HR Adviseur

Niet alleen op basis van haar competenties maar zeker op basis van ervaring weet Pien wat de Employee Journey inhoudt...
Lees verder...

Vragen? Bel gerust!

035 - 698 27 10

Beste Relatie,

In verband met het Coronavirus kunt u de aankomende tijd het volgende van ons verwachten.

Fysieke afspraken en gesprekken

Wij zullen tot en met 6 april 2020 geen fysieke gesprekken/afspraken meer voeren met onze relaties. De eerder ingeplande gesprekken/afspraken zullen waar mogelijk telefonisch worden afgehandeld of op een ander moment worden ingepland. Wij zullen hier zo snel als mogelijk contact met u over opnemen.

Bereikbaarheid

Wij zijn telefonisch normaal bereikbaar op 035 - 698 27 10. U kunt ons ook per e-mail normaal bereiken.

Met vriendelijke groet,

Felixx.groep