Diensten

Advies en ondersteuning voor een gezonde organisatie
Doe de gratis ArboscanGebruik de HR Kennisbank

Maatwerkregeling

Bent u als werkgever in staat om de regie in eigen handen te nemen om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen? Dan kunt u ook kiezen voor de maatwerkregeling voor arbodienstverlening. Wel is er dan de verplichting om de hulp in te schakelen van minimaal één bedrijfsarts om de wettelijke Arbo taken uit te voeren.

Eisen aan keuze maatwerkregeling

Bij het bepalen hoe de bedrijfsgezondheidszorg wordt ingeregeld, moet er overeenstemming zijn met de ondernemingsraad (OR) of de personeelsvertegenwoordiging (PV). Indien de OR of de PV niet instemt met de keuze van een maatwerkregeling, dan mag u de maatwerkregeling niet invoeren. U valt dan terug op de vangnetregeling. Ditzelfde geldt ook als de keuze staat vastgelegd in de CAO.

Voordelen

De maatwerkregeling creëert in het algemeen flexibiliteit en kan integraal goed aansluiten bij de eigenschappen van uw organisatie. Als werkgever zal u de regeling integraal moeten doorvoeren in uw bedrijfsbeleid en werkprocessen moeten beschrijven. Ook dient u over ondersteunende voorzieningen en systemen te beschikken. Deze regeling vraagt een goede samenwerking en communicatie tussen de werkgever, werknemer en de gecontracteerde deskundigen. Bent u in overweging om over te gaan naar de maatwerkregeling? Laat u dan adviseren en begeleiden bij de verschillende fases in het traject. Klik op de knop en maak een afspraak.

Strategie omtrent ziekteverzuim
Mr. Pien Hengeveld

Mr. Pien Hengeveld

Employee Journey / HR Adviseur

Niet alleen op basis van haar competenties maar zeker op basis van ervaring weet Pien wat de Employee Journey inhoudt...
Lees verder...

Vragen? Bel gerust!

035 - 698 27 10

Beste Relatie,

In verband met het Coronavirus kunt u de aankomende tijd het volgende van ons verwachten.

Fysieke afspraken en gesprekken

Met inachtneming van alle overheidsmaatregelen zullen wij vanaf 1 juni 2020 weer fysieke gesprekken/afspraken voeren met onze relaties.

Bereikbaarheid

Wij zijn telefonisch normaal bereikbaar op 035 - 698 27 10. U kunt ons ook per e-mail normaal bereiken.

Met vriendelijke groet,

Felixx.groep