Diensten

Advies en ondersteuning voor een gezonde organisatie

Collectieve zakenreisverzekering

Met een collectieve zakenreisverzekering zijn alle werknemers verzekerd tijdens zakelijk reizen. Met een gewone reisverzekering is er namelijk geen dekking tijdens zakelijke reizen. Met de collectieve zakenreisverzekering biedt u uw werknemers een uitgebreide dekking tegen dit risico met scherpe premies.

Uit welke onderdelen kan uw collectieve zakenreisverzekering bestaan?

U stelt uw collectieve zakenreisverzekering samen uit zes onderdelen:

 1. Ongevallen
  Als de werknemer overlijdt door een ongeval tijdens de zakenreis, betaalt de verzekeraar het afgesproken bedrag (Rubriek A). Als de werknemer door een ongeval tijdens de zakenreis voor altijd invalide blijft, betaalt de verzekeraar een percentage van het verzekerde bedrag (Rubriek B).
 2. Buitengewone kosten
  Als de werknemer buitengewone kosten moet maken tijdens een zakenreis, betaalt de verzekeraar in het algemeen de kostprijs. Onder buitengewone kosten kunt u denken aan extra reis- en verblijfkosten, hulpverlening alarmcentrale, onvoorziene uitgaven, reddings-, repatriërings- en transportkosten, en huur vervangend vervoermiddel.
 3. Geneeskundige kosten
  De verzekeraar betaalt het afgesproken bedrag of de kostprijs als aanvulling op de bestaande primaire ziektekosten verzekering.
 4. Bagage / schade aan logiesverblijven
  Als de werknemers schade heeft aan de reisbagage (premier risque) of schade aan logiesverblijven, betaalt de verzekeraar maximaal het afgesproken bedrag.
 5. Reisrechtsbijstand
  Via deze module krijgt de werknemers rechtsbijstand tijdens de reis binnen of buiten Europa.
 6. Annulering
  Als aanvullende module kunt u een annuleringsoptie meeverzekeren op deze verzekering. In het algemeen wordt een maximaal bedrag meeverzekerd bij annuleren van de reis.

Interesse?

Bent u na het lezen van bovenstaande tekst geïnteresseerd in de collectieve zakenreisverzekering voor uw bedrijf? Of wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met één van de adviseurs bij Felixx.Pensioen & HR via 035-6982710.

Ja, neem contact met mij op over dit onderwerp!

5 + 10 =