Diensten

Advies en ondersteuning voor een gezonde organisatie

WGA Hiaat

De WGA Hiaatverzekering zorgt voor een aanvulling op de WGA vervolguitkering. Hierdoor komt het totale inkomen van de werknemer uit op minimaal 70% van het tot het maximum dagloon gemaximeerde loon, vermenigvuldigd met het arbeidsongeschiktheidspercentage (AO%). Wanneer de werknemer toch nog een klein deel van de restverdiencapaciteit benut (minder dan 50%), dan komt het hiermee verdiende salaris daar nog bij.

De WGA Hiaatverzekering wordt door veel verzekeraars zowel op collectieve als individuele basis aangeboden. Deze verzekering komt ook wel voor onder de naam WGA Hiaatverzekering Standaard of WGA Hiaat verzekering Basis. Wij zullen hierna de aanduiding WGA Hiaatverzekering gebruiken.

De WGA Hiaatverzekering keert alleen uit als er sprake is van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid (=WGA) en er moet sprake zijn van de Vervolguitkering. De werknemer is na de WGA Loongerelateerde uitkering niet in staat minimaal 50% van de restverdiencapaciteit te benutten.

De risico’s afdekken kan op veel manieren

In feite is het heel simpel. Als bedrijf heeft u geld nodig om in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid de kosten hiervan te kunnen dragen. Hoe u dit het meest kostenefficiënt regelt is sterk afhankelijk van uw bedrijfstak en de grootte van uw onderneming. Uiteraard bezien vanuit de wettelijke verplichtingen die u als werkgever heeft. De diversiteit aan mogelijkheden leidt echter vaak tot een complex vraagstuk en dat is iets waarbij Felixx. u kan helpen.

Een totaaloplossing is natuurlijk ook mogelijk

Het is uiteraard ook mogelijk dat u het gehele pakket aan maatregelen met betrekking tot regie op verzuim aan ons uitbesteed. Wij maken hiervoor graag een keer een afspraak met u.

Edwin Kurvers MScBA

Edwin Kurvers MScBA

Adviseur Inkomen

Vanwege de groei van Felixx. HR is Edwin Kurvers 1 februari 2016 aangenomen als Commercieel Binnendienst Medewerker ...
Lees verder...

Vragen? Bel gerust!

035 - 698 27 10

Beste Relatie,

De afgelopen periode hebben wij hard gewerkt aan onze online informatievoorziening. Zo hebben wij een nieuwe website gelanceerd: >>>www.felixxwerkt.nl<<<.

Binnenkort worden alle pagina's op www.felixx.online automatisch doorgelinkt naar onze nieuwe website.

Met vriendelijke groet,

Felixx.®