Nieuws

Berichten over de activiteiten van Felixx.HR
Risico Inventarisatie & Evaluatie

Inspectie SZW blijft controleren op RI&E ondanks Coronavirus

Het aantal arbeidsongevallen stijgt nog ieder jaar. Uit onderzoek blijkt dat werkgevers die actief met een RI&E werken de risico’s in hun bedrijf beter beheersen. Dit leidt tot minder uitval, minder ongevallen en lagere kosten. Ook tijdens deze Coronatijd blijft de Inspectie SZW controleren op de aanwezigheid van een RI&E (Risico Inventarisatie & -Evaluatie), het bijbehorende Plan van Aanpak en het basiscontract. En terecht! Juist in deze Coronatijd is het belangrijk om als werkgever aandacht te besteden aan de veiligheid en gezondheid van uw werknemers. Wij helpen u graag met het opstellen van een standaard RI&E en een speciale RI&E gericht op de risico’s die het Coronavirus met zich meebrengt.

Thuiswerkplek

Vergoeding van de thuiswerkplek verplicht?

Door de Coronacrisis zijn veel mensen genoodzaakt om thuis te werken. Er blijft ‘s ochtends meer tijd over om de krant te lezen en files zijn verleden tijd. Een goed begin van de dag! Toch is het voor veel werknemers behelpen. Het ene gezinslid werkt vanuit de keuken en de ander zit in de woonkamer. Een thuiswerkplek volgens de arboregels ontbreekt vaak. Hoe zit het met uw verantwoordelijkheid omtrent de thuiswerkplek van uw werknemers?

Ziekteverzuimverzekering

Het in- en uitlooprisico op uw ziekteverzuimverzekering

Waar moet u rekening mee houden bij het opzeggen en elders onderbrengen van een ziekteverzuimverzekering? Allereerst… Waarom zou u wisselen? Er kunnen verschillende redenen zijn om te wisselen van aanbieder. U vindt de premie te hoog ten opzichte van de schadelast. U bent niet tevreden over de aangeboden dienstverlening. Of twee bedrijven gaan samenwerken (fuseren) binnen een nieuwe rechtspersoon.

Vakantieverlof en ouderschapsverlof

Vakantieverlof en ouderschapsverlof voor uw werknemers

In de afgelopen periode hebben wij veel vragen ontvangen over diverse soorten verlof. Daarom zijn wij vanaf april 2020 een reeks artikelen over de verschillende soorten verlof gestart. Hierbij meer informatie over… Vakantieverlof en ouderschapsverlof voor uw werknemers. Lees snel verder!

Vakantiedagen

Dat is pech! Vakantiedagen weg?

Natuurlijk kijken uw werknemers uit naar hun vakantie. En terecht! Helaas kunnen veel vakanties door de Coronacrisis niet doorgaan. Wat doet u als een werknemer zijn of haar reeds opgenomen vakantiedagen intrekt? Boekt u de vakantiedagen terug? Of is de werknemer volgens u verplicht deze op te nemen?

Felixx.Online Nieuwsbrief

De Felixx.Groep verstuurt maandelijks een nieuwsbrief over ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement. Pensioen, verzekerde arbeidsvoorwaarden, verzekeringen en HR problematiek zijn de onderwerpen waarover wij u hiermee up-to-date proberen te houden.

   Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Categorieën

Archief

Beste Relatie,

De afgelopen periode hebben wij hard gewerkt aan onze online informatievoorziening. Zo hebben wij een nieuwe website gelanceerd: >>>www.felixxwerkt.nl<<<.

Binnenkort worden alle pagina's op www.felixx.online automatisch doorgelinkt naar onze nieuwe website.

Met vriendelijke groet,

Felixx.®