Nieuws

Berichten over de activiteiten van Felixx.HR
Preventief Medisch Onderzoek PMO

Geen Preventief Medisch Onderzoek aangeboden?

Wist u dat het volgens de Arbowet verplicht is om een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan uw medewerkers aan te bieden? Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) checkt of u dit wel aan uw medewerkers aanbiedt.

Arbeidsmarkt

Balanceren op de arbeidsmarkt

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) bestaat uit verschillende maatregelen om de verschillen tussen vast werk en flexwerk te verkleinen, oftewel om de arbeidsmarkt in balans te houden. Per 1 januari 2020 worden verschillende maatregelen in de WAB aangepast. Wat wordt er precies gewijzigd en wat betekent dit voor u?

Risico Inventarisatie

Risico Inventarisatie & Evaluatie: Is dit in uw organisatie goed geregeld?

Regelmatig verschijnen er berichten in het nieuws en op sociale media dat u moet denken aan Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Ook als uw organisatie één medewerker heeft, moet u deze lijst hebben opgesteld.

WGA verzekering

Eigenrisicodrager worden voor de WGA: Voordeliger privaat dan bij het UWV

In veel gevallen is het voordeliger eigenrisicodrager te worden voor de WGA en deze onder te brengen bij een private verzekeraar. Gezamenlijk kunnen Nederlandse werkgevers ongeveer 85 miljoen euro besparen.

Ketenregeling

Ketenregeling wijzigt per 1 januari 2020

Wat moet u weten over de wijzigingen in het arbeidsrecht? Er geldt geen overgangsrecht voor de ketenregeling. De wijziging gaat onmiddellijk in werking.

Felixx.Online Nieuwsbrief

De Felixx.Groep verstuurt maandelijks een nieuwsbrief over ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement. Pensioen, verzekerde arbeidsvoorwaarden, verzekeringen en HR problematiek zijn de onderwerpen waarover wij u hiermee up-to-date proberen te houden.

   Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Categorieën

Archief