Nieuws

Berichten over de activiteiten van Felixx.HR
Risico Inventarisatie

Risico Inventarisatie & Evaluatie: Is dit in uw organisatie goed geregeld?

Regelmatig verschijnen er berichten in het nieuws en op sociale media dat u moet denken aan Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Ook als uw organisatie één medewerker heeft, moet u deze lijst hebben opgesteld.

WGA verzekering

Eigenrisicodrager worden voor de WGA: Voordeliger privaat dan bij het UWV

In veel gevallen is het voordeliger eigenrisicodrager te worden voor de WGA en deze onder te brengen bij een private verzekeraar. Gezamenlijk kunnen Nederlandse werkgevers ongeveer 85 miljoen euro besparen.

Ketenregeling

Ketenregeling wijzigt per 1 januari 2020

Wat moet u weten over de wijzigingen in het arbeidsrecht? Er geldt geen overgangsrecht voor de ketenregeling. De wijziging gaat onmiddellijk in werking.

Arbeidsconflicten

Arbeidsconflicten vermijden kan veel kosten (en ergernis) besparen

Voorkomen is beter dan genezen, ook als het om arbeidsconflicten gaat. In dit bericht zetten we de meest voorkomende arbeidsconflicten uiteen en geven we tips hoe u de onderliggende bronnen uit de weg kunt gaan.

Gezondheidsgegevens

Gezondheidsgegevens van uw personeel, mag u die zomaar verwerken?

Welke informatie mag u als werkgever verwerken over zieke werknemers? Mag een arbodienst bepaalde informatie delen met de werkgever? En wat te doen als een werknemer uit zichzelf gegevens deelt met de werkgever over zijn ziekte?

Felixx.Online Nieuwsbrief

De Felixx.Groep verstuurt maandelijks een nieuwsbrief over ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement. Pensioen, verzekerde arbeidsvoorwaarden, verzekeringen en HR problematiek zijn de onderwerpen waarover wij u hiermee up-to-date proberen te houden.

   Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Categorieën

Archief